maandag 4 februari 2013

Beste blogvolger, even wakker worden:

De eerste stap is gezet!
Het zat even niet mee, met de economie en dus met mijn beurs en mijn bankrekening.
Maar met een gelukje eind vorig jaar groeide mijn saldo dusdanig dat ik de eerste stap durfde zetten: de aanschaf van een T2 pick-up.
Aangezien ik autotechnisch 2 linkerhanden en rechterhersenhelften heb,  heb ik Emiel, de monteur van Rebbl gebeld of hij mij wou helpen met het kopen van zo'n ding. Bij hem heb ik zijn busje bekeken en opgemeten, hij had een T2 pick-up versie.
Nou, dat wou hij wel, maar ook: hij had zijn busje te koop! Hij wil over op een personenbusje en gaat een T1 aanschaffen. Wat een toeval. Hij lijkt mij heel betrouwbaar, het busje kende ik al (in wrakke staat) en hij had het al opgeknapt. Allen de motor moest nog onderhanden, zuigerspeling...
Busje bekeken, heel netjes opgelapt. De motor zou hij ook nog in orde maken.

Vandaag was het zover, hij had er nieuwe cylinders en zuigers ingefrommeld (kan dat? Ja dus, daar ben je monteur voor!), wat instructies over olie, loodvervanger, remvloeistof etc, en hupsakee! Dolle pret, of eigenlijk: keihard werken, zonder stuurbekrachtiging etc..
5500 eurootjes, een wel heel fatsoenlijk prijsje. Hij verkoopt hem ook liever aan een liefhebber die er leuke dingen mee gaat doen dan aan een handelaar... Ik blij, hij blij.
Snel een garagebox geregeld, er was er een te huur op een kilometertje van huis, want zo'n apparaat kan niet goed tegen de Hollandse droogte en zon. Rot hij zo maar weg...
Na zes keer steken zonder schade de box binnen kunnen rijden, een decimetertje speling overhead en een paar cm. aan weerszijden. Die laadbak (geheel origineel Westfalia) moet er dus snel af. Volgens Emiel kan hij met de huif die er ook nog bij zit 500 eurootjes opbrengen, nou nou! Die gaat op Marktplaats en oldtimersites!

Dan komt de volgende stap: de boel electrificeren: Ik wil er vóór 2 in-wheel motoren in laten zetten. Dat is nog wel betaalbaar. Alleen moeten er dan nog wat accuutjes in, dat kost meer dan het busje, en een controller, die de elktronen netjes de motoren in moet schieten, en vice versa bij het opladen. Bernzinemotor blijft eerst nog zitten, dan kan ik al rijdens de boel opladen!

Dus mijn advies:
Ga weer rustig slapen.
Over een paar maanden (de wens is de vader van de gedachte) of paar jaar (vrees ik) maak ik je weer wakker om de volgende stap te melden...Geen opmerkingen:

Een reactie posten