dinsdag 3 maart 2015

T-tje verder

Jongens, wat gaat dit langzaam...
Geldgebrek noopt tot stilzitten.
Of tot aanpassen van de plannen.
En dit keer leidt dat zelfs tot verbetering:
Ik kwam er op een gegeven moment achter dat de T3 van Volkswagen ook nog de motor achterin heeft. Ik dacht dat die net al de T4 de motor voorin had. Wat zou betekenen: langere cabine en kortere laadvloer.
Maar de T3 heeft dus ook de motor achterin onder de laadvloer. En is zelfs iets langer, zodat ik mijn camperontwerp nog iets groter kan maken. Ook is alles sterker en nieuwer aan de T3, wat het toch allemaal wat prettiger maakt. Met zo'n T2-tje heb je toch een erg kwetsbaar wagentje op de weg....
Vorig jaar kon ik een T3 (1983) in goede staat aanschaffen voor veel minder geld dan een T2. (fotootjes komen nog een keer..) Dat heb ik gedaan. Enig nadeel: Het is een half-oldtimer, dus goedkoop in de belasting, mits ik hem dec/jan/feb van de weg hou. Dat lukt wel, dank zij een opslagmogelijkheid in een oude garage. En ach, die maanden ga je toch liever niet de weg op met een oude auto, ivm. pekel etc.
Dus: gewijzigde plannen, maar als ik de T2 goed kan verkopen komt de ombouw naar elektrisch opeens veel dichterbij.
Intussen ook een ander plan: Mijn vriendin Ria en ik hebben een mooie plek bemachtigd op camping 't Stroomdal in Zeegse. Vlak bij het Zeegser loopje, midden in het stroomdallandschap van de Drentsch Aa, een prachtige omgeving! Daar kunnen we zolang Ria nog werkt af en toe heen en in de topmaanden ook verhuren om uit de kosten te komen.
Hier ga ik een chaletje op bouwen. Als je dat wilt volgen: Stroomdal.blogspot.com!
Intussen blijft het camperproject op een zacht pitje doorgaan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten